Beszámoló a 2019.02.14-15-ei pécsi konferenciáról

A Magyar Mentalizációs Egyesület 2019. február 14-15-én rendezte meg a pécsi Tudásközpontban az Egy páciens, két diagnózis, egy kezelés című konferenciáját. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy neves külföldi (Prof. Dr. Anthony Bateman, Prof. Dr. Peter Fonagy) és magyar előadók (Prof. Dr. Gergely György, Prof. Dr. Demetrovics Zsolt, Dr. Unoka Zsolt) prezentációi után, a konferencia pénteki napján Mentalizáció a gyakorlatban – a Békés Iskolák projekt címmel sor kerülhetett a Békés Iskolák program képviselői által vezetett műhelymunkára.

A két napos program keretén belül itt járt Anthony Bateman és Peter Fonagy, akik jelentős nemzetközi képviselői a mentalizáció kutatásának. Nagy élmény volt őket élőben meghallgatni és rajtuk kívül is szuper előadások között szerepelhettünk.

A Békés Iskolák program a mentalizáció iskolákban zajló, közösségi formája. Gedő Ágnes és Siegler Anna pszichológusok másfél órás workshop keretében mutatták be az érdeklődő pszichológusoknak, szociális munkásoknak a Békés Iskolák program történetét, a program diagnosztikai kutatásait és gyakorlati működését. Az érdeklődő és lelkes résztvevők sajátélményű gyakorlat segítségével is megtapasztalhatták a mentalizáció működését.

A mi workshopunk is jól sikerült. A résztvevők sokat kérdeztek és jelezték, hogy hatalmas igényt látnak a Békés iskolák programra.

Szólj hozzá!